Dünyadaki En Ünlü 10 Efsanevi Yaratık

Dünyadaki En Ünlü 10 Efsanevi Yaratık

mitolojik canlılar


Bu hikayeler, zamanın başlangıcından bu yana kültürler üzerinde merak uyandırmış ve insanlığın hayal gücünü ortaya çıkarmıştır. Bu fantastik hikayelerde efsanevi, büyülü hayvanlar rol almış, farklı anlatımlarla günümüze kadar gelmişlerdir. Bazı insanlar bunları sadece efsane olarak görse de bazı insanlar da onları gerçekten gördüklerini iddia etmektedirler. Şimdi bu fantastik yaratıklardan bazıları.

Unicorn

Bu görkemli yaratıklar fantastik dünyanın en bilinenlerindendir. Onlar dünyadaki saf ve iyi olanları temsil ederler, herhangi bir kötülüğe karşı büyülü güçlere sahip olduklarına inanılır. Bugüne kadar tek boynuzlu bir at izine rastlanmadı. 1663'te ise Alman bir arkeolog mamut ve gergedan kemiklerini kullanarak bir unicorn iskeleti yarattı. İskeletin gerçek bir unicorn olduğunu iddia etti. Sonunda sahte olduğu keşfedildi. Ancak tek boynuzluların görüldüğüne dair hikayeler sürmektedir.

Ölüm Perisi

İrlanda kültürünün yaratıklarından olan ölüm perisinin dünyayı dolaşıp yer altından canlılar dünyasına mesajlar getirdiği iddia edilir. Onun imzası ağlamak ve çığlık atmaktır. Bir kaç kişi onu gördüğünü iddia etse de hakkında hiçbir ipucuna rastlanmamıştır.

Elf

Legolas ya da Elrond, Yüzüklerin Efendisi filminden bahsetmiyoruz ama İzlanda mitolojisinde elfler özel bir ırk. İzlanda elfleri topraksız ve huysuz yaratıklar olarak betimlenmiştir. Bu yaratıkları gören bir işarete rastlanmasa da bir sürü insan İzlanda kırsallarında onlara rastlama umudu ile dolaşmaktadırlar.

Koca Ayak

Bu yaratık Amerika'nın en popüler ve en çok aranan canavarlarından biridir. Birçok insan bu yaratığın görüntüsünü yakalamaya çalışsa da tam olarak güvenilir bir şekilde  kanıtlanmadı. Ayak izleri, silüet resimleri ve görgü tanıkları var fakat Koca Ayak efsanesi tartışmalı bir şekilde sürüyor.

Deniz Kızı

Deniz Kızları eski çağlardan beri efsanedir ve farklı kültürlerin hikayelerinde anlatılmıştır. Homeros'a göre hipnotize edici şarkılarıyla insanları cezbediyor ve sonra onları yutuyorlardı. Daha sonra modern literatürde ise denizcilere yardım eden bir yaratık olarak anıldı.

Kurt Adam

Günümüzde vampir efsanesi kadar kurt adam efsanesi de aynı oranda fantastik dünyanın yansımaları arasında. Bu efsanenin kültürel olarak günümüze kadar gelmesinde tabi ki de filmlerinde etkisi çok büyük. Kurt Adam efsanesinin merkezi ise Amerika'da Wisconsin eyaletidir.

Wendigo

Bu yaratık kurgu üzerine oluşmuş ve daha sonra insanlar tarafından kök salınarak yayılmıştır. Algernon Blackwood 1910 yılında Wendigo adlı bir masal yayınlamış. İşte o yayından sonra efsane iyice kültüre oturmuştur. Efsaneye göre yarı iblis yarı insan olan bu yaratık gerçekten canavarcadır.

Güve Adam

Amerika'ya özgü bu efsanevi yaratık yarı insan yarı güve olarak bilinir. Güve Adam, Batı Virginia'daki bir çift tarafından, parlak kırmızı gözler ile uçan bir yaratık olarak tarif edildi. Günümüze kadar onu gördüğünü söyleyenler ile bu fantastik kültür devam etmektedir.

Peri

Bu küçük yaratıkların hem Avrupa'da hem de Amerika'da zengin bir geçmişi vardır. Ortaçağ İngiltere'sinde Periler yaramaz varlıklar olarak düşünüldü. Daha sonra bu algı değişerek farklı boyutlara ilerledi. Günümüzde ise sevimli yaratıklar olduğunu iddia edenlerin yanında onların korkunç ve saldırganlık eğiliminde olduklarını söyleyenler de var.

Ejderhalar

Ejderhalar dünyanın başlangıcından bu yana mitolojik yaratıkların arasında sayılan bir varlık olarak bilinir. Çeşitli mitolojilerde Amerika, Avrupa ve Asya'ya kadar çeşitli şekillerde bilinmektedirler. Popüler kültür bu yaratıkların batıl inançlar sonucu ortaya çıktığına inansa da diğerleri hala gördüğünü iddia edebilmektedirler. Tabi bu iddiaların savunucularında herhangi bir delil de bulunmamakta.

Bu efsanevi fantastik yaratıklar, öykülerin her zaman hayatımızda yeri olacak. Zamana göre yorumlanıp kendi kültürlerini devam ettirecekler.

Bu yazımıza da bir göz atın >>> Okullarda Öğretilmeyen İlginç Tarihi Gerçekler
Bu yazımıza da bir göz atın >>> Korkunç Hikayelere Sahip 10 Sıradışı Fotoğraf
Bu yazımıza da bir göz atın >>> Süper Güçlere Sahip İnanılmaz İnsanlar

Video olarak izleyebilirsiniz ve kanalımıza ziyaret edebilirsiniz; http://goo.gl/Ub8hz8



Yorumlar

Popüler Yayınlar