Okullarda Öğretilmeyen İlginç Tarihi Gerçekler

Okullarda Öğretilmeyen İlginç Tarihi Gerçekler

okullarda öğretilmeyen gerçekler


Yaşamımız boyunca tarihin keşfettiği her şey bizlere okullarda bahsedilmiyor. Geçmişin daha ilginç, önemli olayları okullarda öğretilenlerden daha farklı gelir insanlara. Şimdi ders kitaplarında bulamayacağınız tuhaf tarihi gerçeklerden bazıları.

YETENEKLİ BESTECİ KİM JONG İL

Mükemmel bir golf oyuncusu, bir konyak aşığı ve bir film meraklısı olmasının yanı sıra, Kim Jong İl iyi bir besteciydi. En ünlü eserlerinden biri Kanlı Deniz'di ve klasik müziğin sonsuz hazinesi olarak ilan edildi.

kuzey kore lideri

FOTOĞRAF MANİPÜLASYON SANATÇISI JOSEPH STALİN

Sovyetler Birliği lideri Stalin kendini mükemmel bir lider ve iyi bir adam olarak sunma takıntısı yaşıyordu. Vücudundaki bazı anormallikleri gizlemek için nasıl ve nerde fotoğraf çekileceği konusunda katı kurallara sahipti. Örneğin Stalin ile birlikte aynı karede fotoğraf çekilen bir adam kaybolup öldüğü zaman, Stalin o kişinin fotoğraflardan rötuşlanmasını istiyordu. Bugün ki fotoşop tekniklerini o yıllarda uygulatmış bir lider Stalin.

stalin fotoğrafları

KENDİNE YASAK KOYAN WİNSTON CHURCHİLL

Birleşik Krallık'ın ünlü Başbakanı Winston Churchill, hayattan nasıl zevk alınacağını bilen bir adamdı. En iyi yiyecek ve içki çeşitlerini kullandı ve puro içmenin keyfini çıkarıyordu. Öyle ki bugün onun adına bir puro markası bile var.
En sevdiği Puro markası Küba, Romeo y Juliet oldu ve her yerde ve her zaman puro içerdi.
O kadar çok puro tüketmesine karşın sağlığı için günde 15'ten fazla içmemesi için kendini sınırladı.

churchill puroları

PARMAK İZİNİN BULUNUŞU

Will West, 1903 yılında tutuklanan ve Kansas'taki Leavenworth cezaevine konulan infaz cezası verilen bir suçluydu. Will West hapishaneye gönderildikten sonra yetkililer aynı hapishanede olan William West adında birinin olduğunu keşfettiler.
İsimleri benzerdi ve hiç bir yakınlıkları yoktu. Daha önceden de birbirlerini tanımıyorlardı. Yetkililer bu durum karşısında daha sonra çıkabilecek karışıklıkların önüne geçebilmek için parmak izi tanıma sistemini kurdular.

parmak izi nasıl bulundu

ATININ ÜSTÜNE GÖMÜLEN ADAM

Omaha Yerli Kızılderili kabilesi bir zamanlar Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'daki Mississippi Nehri ile Rocky Dağları arasında uzanan yalın bir geniş alan olan Büyük Ovalar'daki en güçlü kabileydi. Bu barışçıl kabile İspanyollar tarafından atın getirilmesiyle birlikte at binmesine hakim olan ilk kabile oldular. Ve gelen yabancılarla ticareti geliştirdiler. Kabilenin liderliğini yürüten Şef Blackbird, kabilesi için ticari faaliyetlerin yönetilmesinde önderlik etmişti. Şef Blackbird, 1800'de çiçek hastalığından dolayı hayata veda etti. Blackbird, Missouri Nehri'ne bakan bir tepenin üstünde en sevdiği atının üzerine gömülmüştür.

kızılderili kabilesi

ALBERT EİNSTEİN'A TEKLİF EDİLEN BAŞKANLIK KOLTUĞU

Einstein hiç kuşkusuz tarih sahnesindeki en etkileyici figürlerden biridir. Dünyadaki gelmiş geçmiş en seçkin bilim insanlarından olan ve Nobel Ödülü sahibi Einstein genel görelilik teorisi üzerine yaptığı çalışmalar sonucu meşhur olmuştur. Einstein Yahudi asıllıydı ve 1952 yılında, ölümünden üç yıl önce İsrail Cumhurbaşkanlığı teklif edildi. Einstein teklifi kibarca reddetti ve o makama yeterli olmadığını savundu.

israil cumhurbaşkanı einstein

TARİHİN EN KISA SAVAŞI

Ağustos 1896'da, Zanzibar'daki Sultan Hamad bin Thuwaini'nin ölümünden sonra, İngiliz yetkililer halefi Halid bin Barghash'tan memnun değildi. İngilizler Halid'e, kendisinin ve ordusunun saraydan çıkmasını talep eden bir ültimatom verdi. Halid bu durumu kabul etmedi ve kraliyet köşküne barikatlar kurdurttu. Zanzibar ordusu yaklaşık 2800 askerden oluşurken, İngiliz birlikleri 1050 kişi ve ayrıca iki hücumbot ve üç kruvazör desteği vardı. Savaşın kayıpları şu şekildeydi; Zanzibar tarafında 500 ölü, İngiliz tarafında ise sadece 1 yaralı asker vardı. Sultan Halid, sığınma talebinde bulunduğu Doğu Afrika'ya kaçmayı başardı. İngiliz - Zanzibar savaşı yaklaşık 38 dakika sürdü. Böylece şimdiye kadar ki en kısa savaş yaşanmış oldu.

en kısa savaş


Bu yazımıza da bir göz atın >>> Sümerler Arasında Sınıf, Güç ve Savaş - Mezopotamya'da Medeniyet
Bu yazımıza da bir göz atın >>> İran İslam Devriminden Önce Kadınlar
Bu yazımıza da bir göz atın >>> İkinci Vatanımız Azerbaycan'ın Tarihteki İlkleri

Video olarak izleyebilirsiniz ve kanalımıza ziyaret edebilirsiniz; http://goo.gl/Ub8hz8

Yorumlar

Popüler Yayınlar