Sosyal Medya'da Ünlü Olan 12 Sahte Fotoğraf

Sosyal Medya'da Ünlü Olan 12 Sahte Fotoğraf

gerçek sanılan sahte fotoğraflar

Sosyal medyada gördüğümüz bu fotoğraflar bizi oldukça şaşırttı. Bazıları onlara inandı ve eğlendi fakat bazıları da şüpheyle yaklaştı.


Bu fotoğraf tüm zamanların en eski ve en kötü viral fotoğraflarından biridir. Aslında 2 farklı fotoğrafın birleşmesinden oluşan bu fotoğraf ortaya gerilim dolu bir görüntü çıkarmış. Bu fotoğraftan belki de en çok zarar gören National Geographic'tir. Çünkü genelde National Geographic adıyla paylaşılmaktaydı.

ilginç fotoğraflar

Bu fotoğrafta ise İrlanda'da yer alan bir kale suyun ortasında dik bir şekilde oluşumunu tamamlamış kayanın üstüne photoshop tekniğiyle ustaca yerleştirilmiş ve giriş merdiveni bile yapılmış. İnandırıcılığın güçlü olduğu fotoğrafta güzel bir görüntü ortaya çıkmış.


Yaz meyvesi olan karpuzun da renkli manipülasyonu insanları şaşırtmak için oldukça etkili olmuş buna inananlar yok değil.


Tarihin en tanınmış bilim insanlarından olan Albert Einstein'ın bisiklet sürerken çekilmiş fotoğrafı Nevada'da 1962 yılında gerçekleşen nükleer patlamada çekilmiş başka bir fotoğrafa yerleştirilmiş. Aslına Einstein 7 yıl önce vefat etmişti.




İlk bakışta gülümseten bu fotoğraf vahşi yaşam çekimleri esnasında çekilmiş. Ama orada aslında bir ayı yok. Ayı'nın fotoğrafa eklenmesi ise fotoğrafı tamamlayıcı bir sahnenin ortaya çıkmasını sağlamış.


Bu fotoğraf ünlü MGM aslanının kükremesi için hazırlanan bir durum olarak gösterildi. Hayvan hakları savunucuları ayaklandılar fakat aslında orijinal fotoğrafta bir aslanın MR'ı çekiliyordu.


Bu fotoğrafta bir köpek balığı anın içine monte edilmiş.


Siyah Aslan fotoğrafı dünya çapında oldukça ilgi gördü. Gerçekte siyah aslanların varlığına rağmen bu fotoğraf üstünde oynanmış ama gerçek fotoğraf da muhteşem görünüyor.



Hamilelik döneminde ilerleyen zamanlarda bebeğin baskı uygulaması söz konusu olsa da bebeğin el veya ayaklarının bu kadar net bir şekilde belli olması oldukça zor. Karın duvarları oldukça kalın ve bu ayak izi de doğmamış bir bebek için çok büyük.


Bush'un ABD başkanlığı döneminde zekasıyla alay etmek için bir fotoğrafı üzerinde oynama yapılmış ve kitap ters tutturulmuş. İlk anda bir çok insan tarafından eğlenceli bulunmuş olsa da Bush kitabı doğru tutuyordu.



Bu fotoğraf 11 Eylül saldırılarından birkaç hafta sonra ortaya çıktı. İnsanlar şu soruları sordular; Turist uçağın sesini nasıl duymadı?, Fotoğrafı çeken kişi uçağı görmedi mi? Olay bir photoshop hilesinden başka bir şey değil.


Havada pilotun camdan çıkarak selfie çekimi yapması fotoğrafı oldukça övgü aldı. Sosyal medyada binlerce beğeni sahibi oldu. Gerçek fotoğrafta ise uçak yerde. Bulutlarda sonradan eklenmiş.



Bu yazımıza da bir göz atın >>> Dünyadaki En Ünlü 10 Efsanevi Yaratık
Bu yazımıza da bir göz atın >>> Sizi Rahatlatacak 30 MUTLU Hayvan

Video olarak izleyebilirsiniz ve kanalımıza ziyaret edebilirsiniz; http://goo.gl/Ub8hz8


Yorumlar

Popüler Yayınlar