FAST FOOD Gıda Tüketimi Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Gerçek

FAST FOOD Gıda Tüketimi Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Gerçek


fast food hakkında bilinmesi gerekenler

Hepimiz fast food tüketiminin sağlığımız için pek iyi olmadığını biliyoruz. Tüketilmesi için bazı faktörler de yok değil.. Lezzetli, hızlı ve kolay servis edilebiliyor.. Olumsuzlukları ise gelecek yaşlarda ortaya çıkıyor. Şimdi ilginç fast food gerçekleri.


- 2005 yılında bir kadın ABD'nin Kaliforniya eyaletinde WENDY'S fast food restoranında biber sosundan insan parmağı çıktığını iddia etti. Bu iddia fast food zincirini hatrı sayılır miktarlarda zarara uğrattı. Olayın aslı ise kadının parmağı bir hastaneden çaldığı ve sosun içine kendisinin koyduğuydu. Kadın daha sonra tutuklandı.

insan parmağı çıktı

- Bill Gates McDonald's tarafından kendisine verilmiş limitsiz fast food Gold Card'a sahiptir. Bunun yanında Bill Gates Vakfı, her yıl küresel sağlığa Birleşmiş Milletler Dünya Sağlık Örgütü'nden daha fazla para harcıyor. Ve ayrıca Bill Gates bir ülke olsaydı, dünyadaki en zengin 63. ülke olurdu.

bill gates mc donalds

- Fast food tüketiminin düzenli yapılması karaciğerde hepatitle ile aynı etkiyi gösteriyor. Dünyada en çok görülen enfeksiyon hastalıklarından biri olan hepatit B, bütün dünyadaki önde gelen dokuzuncu ölüm nedenidir.

fast food hepatit

- McDonald's'ın web sitesi çalışanlarına fast food'dan uzak durmaları konusunda uyardı. Fast food gıdaların, hızlı, ucuz ve kolay ulaşılabilirliği nedeniyle ev yemeklerine alternatif olarak tercih edildiğine dikkat çekilen sitede, bol miktarda yağ, şeker ve tuz ihtiva eden yüksek kalorili bu gıdaları çok tüketmenin obeziteye yol açabileceği kaydedildi.

obezite

- Fast food'larda kullanılan buzlar tuvalet sularından daha kirli olabilir. Bir araştırmaya göre restoranlarda içecekler içinde kullanılan buz parçalarının normal içme suyuna oranla 19 kat daha fazla bakteri taşıdığı iddia edildi.

fast food bakteri

- Fast food'un obeziteyi besleyen bir sektör olduğu herkes tarafından bilinmektedir. 2015 yılında Fransa obezite ile mücadele için fast food restoranlarında verilen sınırsız şekerli içecekleri yasakladı. Fakat dünya çapında obezite ile mücadelede gerçek anlamda başarı sağlamış bir yer yok.

fransa fast food

- Fast food yelpazesi diğer gıda ürünleri ile rakipsizdir. Fast food tüketimi ise gün geçtikçe katlanarak devam etmektedir. 1970'de Amerikan halkının bu yiyecekler için harcadığı tutar 6 milyar dolardı. 2006'da ise bu yiyecekler için 142 milyar dolar harcadılar.

Bu yazımıza da bir göz atın >>> Aslanlar Hakkında 15 İlginç Gerçek

fast food tüketimi

- Fast food'un vazgeçilmez içeceklerinden olan Coca Cola Afrika, Avustralya ya da Asya'da olsun dünyanın her yerinde karşımıza çıkar. Pepsi ya da Coca Cola olarak kola satışı yapılmayan iki ülke vardır. Kuzey Kore ve Küba.

kuzey kore ve küba fast food

- Çok fazla fast food tüketimi insülin seviyenizin artmasına neden olur. Diyabet 2 teşhisi konulabilir ki bu ölümcül bir hastalıktır. Sağlıklı kalmak için fast food tüketiminizi en aza indirin.

ölümcül hastalıklar

- Hamburger, günümüzde tüm insanlığa hitap eden bir yiyecek olarak düşünülür. Ve herkes severek tüketir. Fakat 1900'lü yıllarda durum aynı değildi. Hamburger fakir insanlar için güvensiz ve kirli bir gıda olarak kabul ediliyordu.

hamburger tadı

Video olarak izleyebilirsiniz ve kanalımıza ziyaret edebilirsiniz; http://goo.gl/Ub8hz8

Yorumlar

Popüler Yayınlar