Filistin'in Efsane Lideri Yaser Arafat Zehirlendi Mi?

Filistin'in Efsane Lideri Yaser Arafat Zehirlendi Mi?


filistin lideri yaser arafat

Filistin Kurtuluş Örgütü'nün kurucusu ve Filistin'in Efsane lideri özgürlük savaşçısı Yaser Arafat. Halkına göre Kahraman bazılarına göre bir asi. Şimdi Yaser Arafat'ın Zehirlenme iddiaları.

Yaser Arafat Filistin ile İsrail arasındaki çatışma ortamında en önemli insanlardan biriydi. O bir Filistinliydi ve İsrail'e karşı Filistin Ulusal Yönetimi Başkanı ve Filistin Kurtuluş Örgütü Başkanı olarak savaşıyordu. Bazıları için o Filistin'in özgürlüğü için savaşan ilham verici bir başkandı. Halk onunla daha iyi mücadele verebileceklerini düşünüyordu. Filistin'in Bağımsızlığı için kendini ortaya atan Yaser Arafat hakkında tabi ki herkes aynı şeyleri düşünmüyordu. Dünya sisteminin oluşturduğu gözlemciler ve birçok ülkeye göre o bir teröristti ya da en azından tehlikeli bir lider olarak görülüyordu. Arafat'ın mücadelesi bölge halkı için de cesaret verici bir olaydı ve bu yüzden İsrail yanlıları tarafından yapılan sadece halkı için mücadele veren bir insan hakkındaki suçlamalar oldukça manidar. 2002 yılı itibariyle, Yaser Arafat'ın tahmin edilen serveti 1 milyar dolardan fazlaydı. Birçok ülke Filistin için savaşan bir liderin nasıl ve neden bu kadar çok parası olduğunu merak ediyorlardı. Bazıları bu mücadelenin aslında sahte olduğunu herkesin sisteme göre hareket ettiğini ileri sürüyorlardı. Yaser Arafat bunun yanında İsrail ile Barış görüşmelerine katıldı ve Nobel Barış Ödülü almıştı. Bu ödüller bazı gizli olayların ya da gerçeklerin üstünün kapatılması için en iyi yöntem mi acaba çünkü bazı insanlar Nobel ödüllerini reddedebiliyorlar. Böyle bir itibara sahip olan Arafat için ortaya atılan suikast söylentileri şaşırtıcı değil ve bu iddiaların yanında bir de ölüm sebebinin cinsel yollarla bulaşan hastalık olduğu da söylenmektedir.

efsane lider yaser arafat

Yıl 2004
Ekim Ayı

Yaser Arafat grip teşhisiyle hastaneye kaldırıldı ve toplantılardan birinde de kustuğu iddiaları ortaya atıldı. Basın tarafından grip olduğu belirtildi. 3 Kasım'da durumu daha da kötüye gitti ve komaya girdi. 11 Kasım'da ise öldü. Yaser Arafat gizemli bir şekilde öldüğünde 75 yaşındaydı. Ölümünün hemen arkasından cinayet söylentileri de başlamıştı.

Arafat'ın ölümüyle ilgili en önemli teorilerden biri de AIDS olmasıydı. Doktorları ise bu duruma, hastalığın ilerlemesiyle AİDS arasında bir benzerlik olmamasından dolayı itiraz etmişlerdi. Ölümüyle ilgili en baskın iddia zehirlenmesi ihtimaliydi.

Yıl 2012
Lozan Üniversitesi, İsviçre

isviçre lozan üniversitesi


Zehirlenme teorisi doğrultusunda, Lozan Üniversitesi, İsviçre Radyasyon Fizik Enstitüsü'nde bir soruşturma gerçekleştirildi. Haber ajansı El Cezire, Arafat'ın eşyalarında önemli miktarlarda polonyum bulunduğunu bildirdi. Bu haber tekrar zehirlenme dedikodularını gündeme getiriyordu.
Yapılan soruşturma ve araştırmaların ışığında hem Yaser Arafat'ın doktorları hem de fizik Enstitüsü, ölümün polonyum zehirlenmesiyle uyuşmadığını söylediler. Daha sonra Arafat'ın mezarının açılmasına Filistin Devleti Yetkilileri tarafından bir gün içinde tekrar kapanması şartıyla izin verildi. Mezar açıldıktan sonra yapılan incelemenin ardından rapor düzenleyen bilim insanlarına göre Arafat'ın ölümünün %83 oranında polonyum zehirlenmesinden kaynaklandığı belirtildi.
Mezar toprağında ve Arafat'ın kaburgalarında polonyum maddesine rastlanmıştı. Arafat'ın ardından Filistin'in özgürlük mücadelesinde bir kırılma olduğu kesin ve bu durum Arafat'ın birileri tarafından ortadan kaldırıldığını işaret ediyor.

Bu yazımıza da bir göz atın >>> OSMANLI Padişahlarının En Ünlü 25 Sözü

Video olarak izleyebilirsiniz ve kanalımıza ziyaret edebilirsiniz; http://goo.gl/Ub8hz8

Yorumlar

Popüler Yayınlar